Парк "Лаута" в Пловдив се превърна в едно гигантско табло за обяви. Дървета и стълбове на лампи по алеите в парка бяха покрити с листове от неизвестен човек. На тях се мъдри скромен надпис - "ЧЕРВЕН iPad", последван от телефонен номер, предаде TrafficNews.bg.
На листовете подробности липсват. Няма "Продавам", няма "Търси се", няма "Изгубен". Това какъв е този iPad и какво е намерението на човека остава загадка за всеки, освен за тези, които решат да му позвънят. Интересното е, че това не е основният въпрос сред посетителите на парка. Това, което тормози пловдивчани и което те дискутират, е дали собственикът на червения iPad е мъж или жена.

Оказа се, че човекът (който е мъж, за интересуващите се) нито е загубил таблета, нито го продава - той го е намерил. iPad-ът е бил намерен в парка преди 3-4 дни и обявите са разлепени там, за да може собственикът евентуално да ги види и да позвъни.

Качваме снимки с обявата и в сайта ни с надеждата, че и ние ще помогнем в търсенето на човека, загубил червения iPad. 

И поздравяваме хората, намерили таблета, за две неща: първо, че се опитват да открият собственика, и второ, че са сложили листовете с обявата по дърветата в Лаута, без да ползват габърчета.