Иво Аръков не желае да обръща поглед към миналотоПреди две години актьорът бе пребит с метални прътове пред дома си, а извършителите на престъплението така и не бяха заловени. Според клюката побоят е бил по поръчка на милионера Александър Найденов, който побеснял от ревност заради аферата му с Елен Колева и пратил биячи на младата звезда, пише "Уикенд".
Въпреки това Иво не търси възмездие на всяка цена, дори напротив - предпочита да забрави за злополуката и твърди, че не го интересува кои са биячите му. "По-добре да не знам! Гледам напред и не мисля повече за отминали събития, които ми носят само негативни емоции!", категоричен е Аръков.

Към днешна дата той всячески избягвал темата за побоя дори пред приятели. Полицейското разследване също било прекратено по желание на самия Иво. Още тогава криминалистите изтъкнаха, че вероятно става въпрос за престъпление от ревност, но актьорът запази мълчание и предпочете да не коментира слуховете. "Непонятни са за мен мотивите на извършителите", лаконичен бе Аръков.

Според запознати след злополуката той изпаднал в депресия, която се опитал да превъзмогне чрез участието си във "ВИП Брадър", но престоят му в Къщата не успял да го измъкне от дупката. След като напуснал шоуто, състоянието му се задълбочило толкова, че той решил да зареже всичко и да замине зад граница.

След цяла година, прекарана в странстване, Иво успял да си стъпи на краката и да възстанови душевния си мир. Освен това парите му привършили, та се наложило да си потърси някаква работа. Аръков бързо-бързо си стегнал багажа и отпътувал обратно за София, където отново се отдал на актьорската професия.