Разгневена смолянчанка спретна истински екшън и прекъсна заседанието на Общинския съвет в Смолян точно, когато се обсъждаше точката за поемане на дългосрочен дълг за покриване на стари задължения, съобщава 24smolian.com
Родопчанката нахлу на сесията и буквално крещеше и питаше как се живее с нула лева, интересуват ли се от общината как живеят българите в Гърция, Испания и Италия. Наложи се заседанието да бъде прекъснато и председателят да даде десет минути почивка. Стигна се до намеса на полицията, а представилата се като госпожа Сбиркова, се противопостави и на органите на реда. „Какво лошо правя, искам думата, за да си кажа каквото искам, не ме дърпайте", крещеше жената. Полицаите й обясниха, че нарушава обществения ред, но тя продължи да говори.

Кметът Николай Мелемов опита да я успокои, но и това не помогна. В опит да бъде усмирена председателят на ОбС Славка Каменова даде 3 минути на жената, да се изкаже с уговорката Сбиркова да се побере във времето. Последва същата тирада, а по думите й се оказа, че от Общинското ръководство зависи и Агенцията по заетостта. В крайна сметка Сбиркова излезе от залата придружена от двама служители на реда.