Многократно осъждан рецидивист, съден за изнасилване, нападение, рекет - това е криминалното минало на Богдан Динев - Боньо Фаса от Стара Загора. 62-годишният мъж е намерен мъртъв в дома си, а по тялото му са открити няколко прорезни рани.
Аутопсията установява, че е умрял от остра кръвозагуба, след като единият от ударите засяга една от основните вени. Използван е най-обикновен, малък нож, който бил оставен на маса в кухнята. 

Жестокото убийство потресе не само Стара Загора, но и цяла България, след като става ясно, че то е извършено от 18-годишна ученичка, отличничка от елитна гимназия. Момичето само се предава в полицията и признава, че е извършила престъплението в състояние на афект, след като е било изнасилено от Боньо Фаса.

В социалните мрежи дори се надигна акция да се съберат пари за защитата и да се инциира подписка за незабавно освобождаване на момичето. То обаче се защитава безплатно от Валентин Димитров, който останал потресен от случая и веднага предложил помощта си.

"Не можете да си представите какво е преживяло това дете. Била е примамена в дома му. Аз познавах Богдан Динев. Когато искаше, можеше да бъде изключително убедителен. Това, което разбрах е, че по някакъв начин е предизвикал доверието на клиентката ми. Ходел е често в заведението, където тя е работила като сервитьорка. Живеели са в една посока. В една от вечерите й предложил да се отбие за кратко в дома му, за да й покаже снимки на дъщеря си, която уж била на нейната възраст", разкрива пред БЛИЦ адвокат Валентин Димитров.

"Вътре е било страшно. Само ще ви кажа, че приживе този човек е тежал над 140 кг, а клиентката ми едва ли тежи повече от 40 кг, тя е дребна, с фигура на момиченце. Този мъж се е държал брутално, просто я е смачкал", разкрива още Валентин Димитров.



В делата, водени срещу Боньо Фаса, фигурира неизменно едно и също описание - изключително жесток и брутален. В списъка му с провинения има няколко изнасилвания. В едно от тях потърпевша е ученичка, която скача от третия етаж, за да се спаси. В момента е инвалид и не може да се движи, разкриха източници на БЛИЦ.

Според адвокат Валентин Димитров клиентката му в момента е в изключително нестабилно психическо състояние и има опасност да посегне на живота си.

"Тя е в шок, тя просто не знае къде се намира, много е зле и трябва спешно да бъде изведена от ареста. Представете си - изнасилена, преживяла всичко това и накрая в ареста. За едно малко момиче, което никога не е напускало дома си дори, това е невероятен шок", коментира Валентин Димитров пред БЛИЦ.

Днес е третият ден, в който клиентката му е в ареста. Старозагорският съд обаче не е уважил молбата му за преразглеждане на мярката.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ