Защитен свидетел по дело за убийство е арестуван в Сърбия, докато се опитвал да прекара бежанци. Това твърдят източници на БЛИЦ. Става въпрос за Слав Каменов, който даде показания в съда по делото за убийството на бизнесмена Илия Любенов.
Слав Красимиров Каменов е арестуван в Неготин. Използвал е един от старите канали за трафикиране на наркотици, по който в момента минават и бежанците. Самият Слав Каменов е родом от видинското село Раброво, което се намира на браздата с границата със Сърбия. Именно оттам минават бежанците и пратките с хероин за Западна Европа.
 
Източниците на БЛИЦ разкриват още, че Слав Каменов е бил следен дълго време и е арестуван при спец акция на сръбската полиция. В момента е настанен в предварителния арест на град Зайчар.
 
Името на Слав Каменов нашумя покрай делото срещу приближения до Земунския клан Благой Чакъров - Чакъров. Слав Каменов, който до този момент минава за един от най-добрите му приятели, изненадващо се обръща срещу него и твърди, че именно той е убиецът на бизнесмена Илия Любенов.
 
От външно министерство нито потвърдиха, нито отрекоха новината на БЛИЦ за ареста на Слав Каменов. От сръбска страна обаче заявиха, че действително има заловен българин в момент, в който се опитва да преведе 20 нелегални бежанци през границата.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ