Италианският мафиот и съпроцесник на Евелин Банев - Брендо по делото "Кокаинови крале" Антонио Мелато е организирал похищението на дъщеря му Лара. Тя бе отвлечена на 5 март 2013 г. Пред дома си в столичния квартал "Бояна".
Отвличането на 10-годишното тогава момиченце е било свързано със старта на съдебния процес "Кокаинови крале" в Италия, по който Евелин Банев бе осъден на 20 години затвор за трафик на кокаин, пише "Уикенд".

"Лара Банева бе отвлечена дни преди Евелин Банев да бъде разпитан по делото и да представи своята защита. Преди това той научи, че партньорът му Антонио Мелато, който приемаше кокаин и пласираше дрогата в Италия, се е съгласил  да сътрудничи на властите и да посочи Брендо като най-големият бос в трафика на кокаин", твърди запознат с историята.

Близки до Брендо твърдят, че той жертвал свободата си, за да спаси момиченцето: "Брендо имаше оферта от италианското правосъдие да предаде хората, поръчвали кокаинови пратки. Той обаче бе с вързани ръце, защото партньорите бяха отвлекли дъщеря му и я държаха в плен, докато Банев не даде показания в съда."

Според разследването, което провеждат после хората на Евелин Банев, Антонио Мелато плаща 500 евро на приближен до дупнишките мафиоти братя Галеви, който въртял бизнес с крадени автомобили в Милано. Той от своя страна наел банда, която да отвлече Лара.

Договорката между Мелато и родните бандити била момиченцето да бъде държано в плен, докато Банев не даде показания по "Кокаинови крале".

Освен парите, платени от Мелато, българите прибрали и откупа. Те трябвало докрай да водят преговори, за да не може никой да заподозре италианския партньор на Банев.