Ако още не сте разбрали, четвъртият сезон на сериала „Викингите” още не е завършил. Втората част от него – или както го наричат „сезон 4Б”, ще бъде излъчен тази есен, а трейлър за него беше пуснат на посетителите на Комик-кон в Сан Диего.
В последния епизод от първата половина, излъчен през април, легендарният водач на викингите Рагнар Лотброк се завърна при семейството и синовете си, които се бяха превърнали в големи мъже. След като понесе тежко поражение от франките и брат си Роло, той се скита дълги години в неизвестна посока, което пък накара децата му да се почувстват изоставени.
 


„В съзнанието ми това винаги е било сериал за Рагнар Лотброк и синовете му. Скокът напред във времето му даде възможно да си „оближе раните”, а на синовете му – да се превърнат в мъже”, обясни създателят и продуцент на сериала Майкъл Хърст, цитиран от „Върайъти”
 
„Ако аз бях фен на шоуто, а не писател, това, което наистина щях да искам да видя е още една среща между крал Екбърт и Рагнар”, добави той и намекна, че е възможно кралят на викингите да се събере с първата си жена Лагерта.
 
Намеци за подобно развитие на сюжета има и в самия трейлър. Виждаме остарелия крал на Ескекс Екбърт, за когото Рагнар разбира, че е изклал викингските заселници на Острова. Самият Лотброк бива пленен, но не става ясно от кого. В същото време най-големият му син Бьорн следва приключенския пример на баща си и мечтае да стигне до Средиземно море, като за целта иска помощта на чичо си Роло, който е най-влиятелният човек във Франкия. Самият Роло пък продължава да се разкъсва между стремежа към власт и кръвната връзка, което го измъчва и след като минава на страната на врага – франките.
 
Междувременно стана ясно, че сериалът ще има и пети сезон, който ще бъде излъчен през 2017 година. 

Текст: БЛИЦ