„Крехкото момиче със сериозна професия“– както нарича себе си репортерката от bTV Мария Цънцарова, се оказа поредният проводник на зле скалъпено мероприятие, разбира се отново срещу депутата Делян Пеевски. Очевидно в желанието си да услужи  - този път не на кой да е, а на вездесъщия Гриша Ганчев - понастоящем клиент на специализирания наказателен съд за укриване на данъци, Цънцарова не се посвени да използва като рупор лежащия в затвора Росен Петров – Животното.
Припомняме, че неформалният лидер на част от агитката на ЦСКА – Животното, получи присъда от 3 години и 3 месеца за участието му в организирана престъпна група за наркоразпространение на територията на София. Едва ли има по света уважаваща себе си медия, която да използва осъден за наркотрафик за налагане на поръчкови тези. Но в bTV обаче това може да се случи. За Цънцарова няма значение кой говори, стига да говори срещу Пеевски, та дори и откровени небивалици.

Явно в желанието си да наложи в обществото създадения от него хибрид „ЦСКА-София“, който да бъде припознат от феновете като „автентичния“ червен клуб, Гриша Ганчев е решил да използва ефира на най-гледаната българска телевизия, като създаде инсинуацията, че дежурният виновник за всички беди в държавата – Делян Пеевски, създава пречки и пред „официализирането“ на „ЦСКА-София“. Как създава пречки и има ли някаква достоверност в тази теза, няма значение. Важното е Гриша Ганчев да бъде припознат от феновете като „жертва“ на универсалното зло, въпреки че твърденията за „пречки“ и „конфликти“ вероятно са проекция само в ума на Ганчев. 

В контролирано интервю с Животното от килията му, излъчено на 26 юли в най-гледаното време в сутрешния блок на bTV, Цънцарова, в рамките на 10 минути и по начин, присъщ повече на жълтокафявата преса, спретна провокацията, че едва ли не Делян Пеевски воювал с Гриша Ганчев за бизнес за милиони, че дърпал конците на Васил Божков, че искал да всее  раздор в агитката на ЦСКА, че се опитвал да бъде по-силен от премиера Борисов, като дестабилизира държавата и прочие безумни внушения. Това, разбира се – гарнирано с недомлъвки, подсмихвания и вдигане на вежди от страна на Росен Петров – Животното, както и с раболепни пригласяния от страна на Цънцарова.

Нито репортерката, нито водещият Хекимян обаче, дори не си направиха труда да коментират обстоятелствата - както подобава на претендиращата за сериозност телевизия, че Делян Пеевски няма каквито и да било допирни точки с бизнеса на Гриша Ганчев, за да „воюва“ с него, камо ли пък да е факторът, по-силен от държавата, който е способен да влияе върху казуса „ЦСКА“. Ако тези внушения бяха дори близо до истината, то как Ганчев би успял да прокара своето „ЦСКА“ за участие в професионалната лига без да плати задълженията на клуба към държавата.

Как Ганчев стана собственик на „Петрол“ без да плати и стотинка от огромните дългове на дружеството към фалиралата КТБ. Не е тайна, че задълженията на „Петрол“ по неиздължените кредити надхвърлят и към момента 200 млн. лева. Това обаче не попречи на квесторите на КТБ да освободят всички обезпечения на банката върху бензиностанциите на „Петрол“ и ловешкият бизнесмен да придобие същите чрез поставени свои фирми. Някой попречи ли му – явно не, след като и „Петрол“ е негов и „ЦСКА“ също. Ако някой реално му пречеше и този някой е фактор в държавата, както се твърди за Пеевски, то това едва ли щеше да се случи. Време е Ганчев да престане да проектира мними „врагове“, а да се съсредоточи върху издръжката на „ЦСКА“ и представянето на отбора. За всички е напълно ясно, че ловешкият бизнесмен има повече нужда от „ЦСКА“, за да ползва индулгенцията, която червеният клуб може да му осигури срещу правосъдието по висящите му наказателни дела, отколкото „ЦСКА“ има нужда от Гриша Ганчев.      

Макар че до болка познатата мантра „Пеевски“ няма да свърши работа в случая нито на Гриша Ганчев, нито на когото и да било, лошото е, че очевидно за bTV вече осъдените затворници стават инструмент за създаване на обществено мнение, а обвинените за тартори на организирана престъпна група, се явяват поръчители на телевизионни репортажи. Дали това би могло да се случи в една уважаваща себи си телевизионна медия – отговорете си сами.