Аз съм убедена, че всички политически партии и групи в парламента разбират какви гаранции на службите носи антитерористичния закон. Службите за сигурност ще могат много по-ефективно да противодействат на терористичните заплахи. Аз вярвам, че този закон ще бъде подкрепен от всички. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
Трудно се прогнозират процесите и се надявам да не са налага да прекъсваме нашата ваканция, за да гледаме на второ четене антитерорстичния закон. Надявам се август месец да бъде спокоен и България да остане стабилна. Наистина се надявам да не се налага подобно нещо. Не заради ваканцията на депутатите, а заради българските граждани. Това ще бъде изключително притеснително. Според мен са взети всички мерки. МВР и МО работят много добре. Границите се охраняват и българските граждани трябва да бъдат спокойни, каза още тя.

Вчера приехме и Закона за съдебната власт. С този пакет от изменения се дават редица права на съдиите. Съдебната реформа върви и мисля, че постигнахме максималното. Получиха се едни много добри текстове, които ще гарантират повишаването на доверието в съдебната система. Двата пакета с промени ще спомогнат и за по-добри оценки от страна на Европейската комисия. Не на последно място те ще доведат и до едни по-бързи и честни съдебни процеси, което вълнува най-много българските граждани, обяви Атанасова.

Не спорим около датата за президентските избори. Смятам, че ще бъде приета датата 6 ноември. Нещата трябва да се фокусират около друго, а не около датата. Трябва да говорим за политики. Заедно с президентските избори ще се проведе и референдум. Това дава достатъчно поводи за дебати, категорична беше Атанасова.