Майката на наръгания от улстраси ученик Ивелина Вескова проговори за състоянието на сина си. В интервю пред в. "Телеграф" тя за разказва за състоянието на Християн, какво се случва с биячите ми и обаждането на премиера. Ето какво каза жената:
-    Г-жо Вескова, как е синът ви Християн, който беше пребит от улстраси пред мол „Галакси”, какво казват лекарите?

-    Добре е, лекарите казват, че е стабилен, но е под наблюдение. Ръката му доста време трябва да се рехабилитира, месец и половина ще носи шина, след това започва борбата. Има раздробена кост на ръката.

-    Колко операции са му направени до момента?

-    Само една, но продължи 6 часа и 20 минути в „Пирогов”. Дай боже, само с нея да останем. По-опасното е, че след като му направиха скенер на главата, се оказа, че има счупване. Там, където е ударен, парче от черепа леко е слязло надолу към мозъка и затова трябва да го наблюдаваме. Неврохирургът обясни, че много внимателно трябва да го следим, защото това парченце може да причини дразнене на мозъчната кора. Трудни са медицинските термини, не съм ги знаела преди, но вече по принуда ще ги науча. Това парче от черепа може да предизвика и не дай си боже епилептични припадъци.

-    Криминалистите предполагат, че една и съща група ултраси е пребила сина ви и другото момче Атанас. Оттогава до днес (бел. Ред. – вчера) са минали 9 дни. Никой от родителите на задържаните за побоя имаше ли доблестта да ви се обади и поне да се извини.

-    Не, никой до момента не ми е звънял, никой по никакъв начин не с е свързал с мен от страна на тези хора, поне да каже едно „Съжалявам” или да пита как е детето ми. Ако моят син е направил такова нещо, щях да направя всичко възможно да помогна с каквото мога на ранените деца.

-    Към момента има трима обвинени за побоя на другото момче Атанас – Явор Първанов, Алекс Соколов и Теодор Якимов. За Християн обаче още няма обвинения, вие какво знаете за нападателите. 

-    Знам, че се предполага, че са едни и същи момчета. Тече разследване и още не ми казват в полицията. Ходих два пъти до 1-во РПУ, но нямам информация. Християн още не е разпитан. Дойде полицай в „Пирогов”, но синът ми беше на силни болкоуспокояващи, антибиотици, в шок. Но предстои да го разпитат, след като се стабилизира напълно. На никой не пожелавам да преживее това, което аз и синът ми, дори на родителите на момчетата, които го пребиха без причина. Никога не им пожелавам да са и на моето място. Аз родих детето ми на 18 г. и съм го отгледала заедно с майка ми, баща ми и брат ми, сама. До този момент никога не е имал подобни ситуации.

-    Какво дете е Християн, какво учи, с какво се занимава?

-    Той учи в 57-о спортно училище с профил футбол. Играе в „Септември”, тренирал е дълги години в „Левски”. Той е дете с жестоко чувство за справедливост, наследил го е от мен, аз съм същата, а и така съм го възпитала. Той е дете, което никога не би причинило такова нещо на друг. Събира се с деца от квартала, а не с наркомани, биячи или от този сорт. Дори за последно приятели му бяха на гости и гледаха заедно финала на европейското по футбол. Християн е нормално дете, не е агресивен. Ако види, че някой се закача с малко дете, скача и го защитава, никога не би отказал помощ на по-слаб човек, а знаете ли, че докато са го били, всички са минавали, гледали и отминавали. Никой не е спрял, никой не се е развикал. Затова казвам, че българите са в будна кома, затова всичко е на този хал, как можеш да видиш, че изроди бият дете и да се правиш на сляп. С каква съвест са заспали тези хора, бе знам.

-     Християн е ловил покемони по време на нападението. С кого е бил?

-    Християн и още две момчета. Единият се е движил пред него, а другият отзад, но толкова са се зомбирали и са си гледали телефоните, че не са забелязали нищо. Нападателите по думите му са били 8-9 човека срещу един. Директно са се нахвърлили срещу него. Тръгнал е да бяга, защото видял, че един от тях е извадил палка от чантичка. Спънали са го, след това е започнал побоят.

-    Казали ли са му нещо за ЦСКА?

-    Не, нямало е такова нещо. Директно са го нападнали. Той каза, че доколкото си спомня, някой е казал „Чакай, чакай, не е той”, затова предполага, че може и да са го объркали. Възможно е да е бил объркан. Но гледаме да не го разпитваме много, защото лекарите ни предупредиха. Когато се оправи и сам прецени, ще ни разкаже. 

-    Какво ще правите от тук нататък?

-    Чакам да видя първо какво ще направи полицията. Няма да оставя така нещата, газ до дупка, това ще правя. Аз от 18-годишна си гледам детето сама, възпитавам го, то няма криминално минало като повечето от тези биячи, нито е посегнало на някой, не е вадило нож на някой, не може така да се отнесат с него и това да остане без последствия. Не може някой на 10 крачки от къщи да бие сина ми без нищо, а аз да оставя нещата така. Но за мен най-важното в момента е Християн да се възстанови и да няма усложнения.
-    Кога се очаква да го изпишат?

-    Дай боже, да няма усложнения, да няма други проблеми, да не се налага скенер, и мисля, че до края на седмицата. Но това зависи от състоянието му и мнението на лекарите.

-    Казахте преди време, че ви е звънял лично премиерът Бойко Борисов. Кога ви се обади, какво ви каза?

-   Да, така е, позвъни ми и искам да му благодаря за съпричастността му, за адекватната му реакция, за всичко, за подкрепата, която от чисто човешка гледна точка ми оказа. Г-н Борисов ми звънна веднага след операцията на детето, първите му думи бяха: „Как е детето ви?”. Него това го интересуваше – състоянието на Християн. Каза ми, че с каквото може ще помага. Пожела ми късмет, да се възстанови бързо и че мога да разчитам за каквото и да било, но чакам да видя какво ще направи полицията. Искам чрез вас да благодаря и на целия екип на ВМА, като започна от реанимацията, проф. Петров, доц. Цачев, целия екип, който се занимава с детето ми, както и на екипа на „Пирогов”. Това са хората, които направиха всичко възможно да го стабилизират.