Номинираната за Белия дом от демократите Хилари Клинтън изненада екзалтираните делегати и се появи на трибуната по време на националния конгрес на партията ѝ по време на изказването на президента Барак Обама, предаде AFP. Под съпровода на песен на Стиви Уондър Обама посрещна топло своят вероятен приемник на поста
Така беше сложен край на „вечерта на звездите“, в която участие взеха вицепрезидентът Джо Байдън, кандидатът за вицепрезидент Тим Кейн и независимият Майкъл Блумбърг, който е бивш кмет на Ню Йорк, съобщи „Фокус”.
 
„Тази година, на тези избори, аз ви моля да се присъедините към мен – да отхвърлим цинизма, да отхвърлим страха, да призовем най-доброто у нас, да изберем Хилари Клинтън за следващия президент на Съединените щати“, каза Обама завършвайки изказването си.

Президентът на САЩ Барак Обама очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати, за да помогне на Хилари Клинтън да победи Доналд Тръмп и да стане първата жена президент на САЩ, предаде Ройтерс.
 
"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", каза Обама в речта си на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.
 
"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.
 
По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама.
 
"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама. По думите му Тръмп разчита на страха, за да печели гласове. "Ние не сме чупливи хора, силата ни не идва от самопровъзгласил се спасител , обещаващ , че само той може да върне реда, ако правим нещата по неговия начин."