Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн официално бе номиниран за кандидат на Демократическата партия (ДП) за вицепрезидент на САЩ, предадоха Франс прес и БТА.
За това че е спряла избора си върху него, Хилъри Клинтън, кандидат за президент, съобщи миналата седмица.

58-годишният сенатор бе избран с гласуване чрез одобрителни възгласи в третия ден на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия, въпреки недоверието на лявото крило на партията към него.
В изненадваща посока се разви междувременно скандалът около изтеклите в петък компрометиращи имейли на ръководството на Демократическата партия.

Щабът на Хилъри Клинтън обвини републиканеца Доналд Тръмп, че насърчава Русия да шпионира електронната поща на кандидатката на демократите за Белия дом.

По-рано вчера на пресконференция в Маями Тръмп саркастично призова Русия да намери липсващи имейли на Клинтън. Той каза, че 30-те хиляди имейла, изчезнали от личния сървър на Клинтън, може да разкрият някои любопитни неща и се обърна към Москва:

"Русия, ако ме слушате, надявам се, че можете да откриете липсващите 30 000 имейла. Мисля, че ще бъдете щедро възнаградени от нашия печат".

Републиканците отдавна са дали да се разбере, че ще натякват в предизборната кампания скандала около личния сървър на Клинтън, който тя е използвала за служебни съобщения, докато беше държавен секретар на САЩ (2009 – 2013).

На вчерашното хаплива импровизация на Тръмп старшият политически съветник на Клинтън - Джейк Съливан, избра да реагира със следното изявление, цитирано от АП и ТАСС:

"За първи път основен кандидат-президент активно насърчава чуждестранна сила да извършва шпионаж срещу негов политически опонент. Това не е преувеличение, а чисти факти. От куриоз и политически въпрос, то се превръща в проблем на националната сигурност".