Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че ще бъде „открита“ по време на преговорите за излизането на Великобритания от ЕС и че не е задължително страната да приеме модел „който да е подготвен предварително“, пише The Independent.
Министър-председателят, който се срещна в сряда със своя италиански колега Матео Ренци заяви, че Италия и Великобритания са се разбрали за „важността от поддържането на възможно най-близките икономически връзки“, веднъж след като страната напусне ЕС. Тя добави, че референдумът за Брекзит е отправил ясното съобщение, че британците „искат контрол“ върху свободното придвижване, но и че самата тя се старае за постигането няколкото се може по-добро търговско споразумение по време на преговорите. „И аз ще съм открита за подобно споразумение“, добави тя. 

„Мисля, че ние трябва да развием модел, който най-добре да подхожда и на Великобритания, и на ЕС, а да не се приема непременно модел, който е изграден вече, за да може да запазим икономическите отношения, които бяха и досега от полза“, добави Мей. Тя разкри, че ще бъде председател на първата среща на правителствената комисия по напускането на ЕС , „за да се подготви план за спокойно излизане“.