Решението, как точно бебето да дойде на бял свят, е едно от най-трудните, пред които са изправени младите родители. До сега майките можеха да избират между естествено вагинално раждане и цезарово сечение, но на хоризонта вече има и трети, нов метод.
Последният писък в ражданията е така нареченото естествено цезарово сечение, което е комбинация от горепосочените два. Видео, публикувано във Фейсбук от консултантката Софи Месиджър, показва как жена ражда момчето си чрез въпросното „естествено цезарово сечение”. А резултатите са невероятни.
 
На видеото се вижда как бебето активно помага за своето израждане, прогресивно прокарвайки си път от корема на майката през специален разрез.
 
Лекарите и сестрите гледат как новороденото бавно се появява на бял свят. „О, гледай го”, казва на свой ред майката, докато бебето ѝ излиза от тялото ѝ.  
 
След раждането майката е признала, че „изключително много е харесала момента, в който бебето ѝ само излязло от матката ѝ”.

Видеото до момента е споделено близо 2 милиона пъти. То е публикувано в мрежата преди около година.

Експертите твърдят, че по-бавното, естествено цезарово сечение намалява риска и е по-благоприятно за майка му, защото тя се чувства по-ангажирана в процеса.