Простреляният наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите все още се намира в столичната клиника „Софиямед”, съобщиха за Флагман.БГ от лечебното заведение. С това на практика от болницата опровергаха появилите се информации, че несебърският Ал Капоне вече се е покрил зад граница заради заплаха от обвинения след престрелката с хората на Божо Кравата на 8 юни в Слънчев бряг.
„Няма промяна в състоянието на Димитър Желязков. Той е в съзнание, стабилен и контактен е. На този етап не се предвижда да претърпи други оперативни намеси. Не можем да кажем колко точно ще продължи рехабилитационният процес, тъй като това е строго индивидуално за всеки човек”, обявиха от пресцентъра на „Софиямед”.

Според източници на Флагман.БГ обаче Очите ще бъде изведен от България до края на август. Негови хора вече подготвят пътуване до Израел, където той ще продължи лечението си. След това Очите ще изчезне по примера на братя Галеви и много други знакови фигури от българския ъндърграунд през последните години.

„Митьо е наясно, че трудно ще му се размине за екшъна във “4 you”. Чакат да се пооправи, след което ще го изкарат зад граница. Първата крачка беше преместването му от Бургас, където беше постоянно в полезрението на медиите. Сега тихомълком ще се изнесе в Израел и оттам за някоя страна, където няма екстрадиция”, разкри нашият източник.

Припомняме, че миналата седмица при визитата си в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в момента тече разследване срещу групировката на Очите. Заради открити нарушения в таксиметрови компании пък бяха задържани дъщеря му Станислава и нейното гадже Велислав Попов.