Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу С. Д. 40-годишният пловдивчанин ще отговаря за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у някого заблуждение и с това му причинил имотна вреда, като се е представил за служител на ДАНС.
На 26 юли 2016 г. С. Д. се обадил на 36-годишен мъж от Пловдив, който е военнослужещ. Той се представил за полковник Николов от ДАНС и му предложил да го уреди на работа в ДАНС. За „услугата“ му поискал 660 лева. По време на разговора „полковник“ Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно С. Д. е задържан при предаването на паричната сума, близо до училище в гр. Пловдив.

Акцията по установяването и задържането на С. Д. е проведена съвместно с ДАНС и отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават следствените действия по случая. Установява се съпричастността на С. Д. и по отношение на други случаи на измама, като съгласно получените данни те са на стойност около 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

С. Д. е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан  за срок от 72 часа и привлечен като обвиняем.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ