Сирийските специални части Tiger Force отново нанесоха удар по бандите в котела в Алепо. След отразяването на поредното настъпление на терористите до фермите Маллах до шосето Кастелло и ликвидирането на десетки бандити с бронирана техника сирийската армия премина в атака.
Правителствените войски водят настъплението на юг от фермите Маллах. Във вторник, 26 юли, те отблъснаха от терористите басейн и увеселителен парк в Кастело, укрепвайки по този начин блокадата на превзетите от терористите източни райони на Алепо и заплашвайки с пълна изолация бандитските формирования в района Бани-Зейд и Лайрамун. Това съобщиха от пресцентъра на „Тигрите”.
 
Ако отрядите на Tiger Force се придвижат още на километър по шосето Кастело, то те ще се срещнат с подразделенията на 4-та механизирана дивизия на сирийската армия, които вече няколко дни водят ожесточени боеве в района Лайрамун.
 
Днес подразделенията на 4-та дивизия, бойците на Републиканската гвардия и опълченците на Силите за национална отбрана преодоляха упорната съпротива на бандитите и ги изтласкаха от автогара и гаражен комплекс в Лайрамун. Като резултат пред тях са последните квартали в този стратегически важен регион, контролирани от бандитите.
 
Автогарата бе един от най-укрепените обекти, удържани от бандитските групи в източната част на Лайрамун. Превземането ѝ сериозен военен успех.
 
ВКС на Русия и сирийските ВВС нанасящ мощни удари, подкрепяйки настъплението на войските в котела в Алепо. Съобщава се, че военните самолети не позволяват на терористите да организират снабдяването си на предния край на фронта.