На нудисти бе казано, че те ще бъдат „унищожени”, след като банда мюсюлмани щурмува плувейн басейн в Германия, крещейки „Аллах Акбар”. Шестима мъже, на възраст около 20-25 години и с бради, са плюли по жени и деца, защото те са плували чисто голи. Мъжете също са наричали всичките жени „курви”.
Инцидентът е станал в град Гелдерн в Северен Рейн-Вестфалия, известен със своите предпочитания към нудизма при плуването.

Един от нудистите, местна майка, разказа: „Ние (германците), жените бяхме наричани курви. Казаха ни, че ще ни унищожат”. Тя добави, че агресивен младеж „наистина я е уплашил”. Според други очевидци, мъжете с брадите наричали посетителите на басейна „неверници”, съобщава Breitbart.
 
Бандата мюсюлмани говорили свободно германски, но заплашвали хората на арабски.
 
Служител в басейна, Лиса Мари Тюнисен разказа пред Съдия Фрайхайт, че е помолила мъжете да бъдат тихи след оплаквания на клиенти, но те не откликнали на молбата ѝ.
 
Мъжете напуснали басейна, едва когато част от персонала им се опълчил.
 
Междувременно професионалната плувна асоциация на Германия възнамерява да бори секс атаките на бежанците в публичните басейни, като ги тренира за спасители.


Президентът на Асоциацията Петер Хайнг заяви: „Липсват ни квалифицирани служители. Затова би било глупаво да не използваме този ресурс”.