Шофьор на камион от Петрич осъди работодателя си на 100 хил. лв. обезщетение за счупена бедрена шийка на крака при падане. Димитър Д. работел като шофьор натоварен автомобил и пътувал често до Гърция. На 4 март 2013 г. бил на курс в южната ни съседка.
Вечерта спрял на паркинг за редовната почивка. Около 23 часа, при слизане от кабината на камиона се подхлъзнал и паднал. Стълбите на камиона били мокри, заради обилния дъжд, който валял. При падането си счупил бедрената шийка на десния крак. Настанен бил в гръцка болница, където го лекували 10 дни, съобщи "24 часа".
 
След връщането си у нас лечението и рехабилитацията продължили още година в различни наши здравни заведения. През 2014 г. е освидетелстван от ТЕЛК с 56% трайна неработоспособност. Районно управление "Социално осигуряване" е признало злополуката за трудова.
 
Вследствие на инцидента Димитър претърпял много страдания и болки. Не можел да се обслужва сам, бил психически и емоционално сринат. Преместил се да живее при роднини, които да се грижат за него, да го къпят и преобличат.
 
Завел дело в съда срещу фирмата с искане за обезщетение за неимуществени вреди. Съдът в Петрич постанови неприсъствено решение, защото на делото не се появил представител на транспортната фирма, не било внесено и писмено нейно становище.
Магистратите уважиха изцяло иска на шофьора за 100 хил. лв. обезщетение и лихвите върху сумата.