Оказва се, че избягалият в Сърбия бивш банкер Цветан Василев е уредил с кредити за десетки милиони фирми на кумеца си Георги Георгиев, известен със звучния прякор Гошо Гъза. Приближени на Василев споделят, че в КТБ Георгиев бил известен като придворния шут на шефа им, а купоните с участието на двамата винаги завършвали с нетрезво състояние.
Роднинските им отношения обаче съвсем не са попречили на Василев, в разрез с всякакви правила на банковото кредитиране, да уреди фирми на Георгиев с огромни кредити. Общият им размер е около 67 млн. лв., а само две от фирмите под негов контрол – „Генимекс инвест“ и „Интерхотели Велико Търново“ са „опънали“ над 30 млн. лв. от парите на вложителите в КТБ. Къде са отишли тези пари може лесно да се предположи, тъй като Георгиев е известен като любител на луксозния живот, гарниран с яхти, ловни излети и пътувания по екзотични дестинации из цял свят.

След фалита на КТБ и бягството на кума му Василев, Георгиев се активизира в „изкупуването“ от изгорели вложители на негарантираните им депозити в банката, в стремеж да стопи на хартия, чрез цесии, огромните си дългове. Дали Георги Георгиев им е платил нещо за прехвърлените вземания може само да се гадае, но предвид славата му на крайно некоректен търговец, сигурно и тук завлечените с голи обещания са десетки.

Очевидно обаче тази акция не е била успешна, защото и към момента, както фирмите на скандалния бизнесмен, така и самият той като физическо лице, дължат десетки милиони на КТБ, които няма никакво намерения да връща. Нещо повече, на проведения наскоро от ЧСИ Велислав Петров опис на хотел „Керамик“ в гр. Априлци, ипотекиран за над 11 млн. лв. (въпреки че е оценен само на 2.4 млн. лв.), Георгиев се е държал крайно арогантно, твърдейки, че банката няма никакви права, защото длъжникът „Априлци Холидейс“ бил отдал хотела под наем. Проверка в имотния регистър обаче показва, че „наемателят“ е друга фирма под контрола на Георгиев – „Априлци Холидейс 2015“, създадена през миналата година с единствената цел да сключи фиктивния договор за наем.

В последните дни Георгиев се опитва да се изкара пред медиите жертва, в опит да осуети публичната продан на имота в Априлци, въпреки че тази продан ще покрие съвсем незначителна част от задълженията към КТБ. Поведението му пред частния съдебен изпълнител и полицията, опитващи се да си вършат работата, е повече от скандално, а присъствали на изцепките му споделят, че „хотелиерът“ се е държал като местен феодал, заплашвайки с уволнение служителите на реда.

Въпреки огромните дългове към КТБ, се оказва, че към момента повечето от изпълнителните дела, които е завела банката против него и фирмите му са спрени, поради инициирани от самия Георгиев производства по несъстоятелност пред съдилищата в Плевен и Ловеч. Тук роля има прибраната под крилото му „гнила ябълка“ Румяна Ченалова, която освен че е добре запозната с всички юридически „врътки“ от скандалния си стаж в търговско отделение в СГС, позволяващи към момента на дуото Василев-Георгиев да разиграва синдиците на КТБ и обраните вложители  в банката, вероятно е и топлата връзка на Георгиев със съдийката Весела Сахатчиева от Плевен, гледаща делото за несъстоятелност на „Генимекс инвест“. Сахатчиева е известна в юридическите среди като „Капитан паднали ми“.

Така очевидно кумецът на Цветан Василев смята да продължи да харчи с лека ръка подарените му десетки милиони от КТБ, без никакво намерение да ги връща, а дали наглостта му ще осуети опитите на банката и Фонда за гарантиране на влоговете да приберат нещо от имуществото му, предстои да видим.