В интернет, както вече съобщи БЛИЦ, изплуваха кадри как терориста от Ансбах се кълне във вярност на "Ислямска държава". Припомняме, че Мохамад Делеел е прекарал половин година в България и получил хуманитарен статут.
Както БЛИЦ съобщи терористът се е оплакал от престоя си в нашата страна.

"България няма вина за това, че когато е бил в страната никой не е разбрал, че Мохамад е способен да извърши тероризъм. Много е трудно за всеки един психолог да предвиди такова нещо. Най-вероятно атентаторът е започнал да мисли в тази насока, след като е напуснал страната ни", каза по Нова телевизия Славчо Велков.

Според него Мохамад не е бил от "Ислямска държава" преди да се взриви в ресторанта в Ансбах. "После обаче джихадисите припознават хора като него като техни воини", поясни експертът по сигурността.

"Ислямска държава" вече трудно може да бъде унищожена, защото тя отдавана е идея. Колкото повече се стеснява територията на организацията в Близкия Изток, толкова повече подобни актове се местят към Европа. За съжаление това няма да е краят на атентатите. И някои изказвания на политиците провокират джихадистите за още атаки. Не може Оланд да казва, че ще продължават да удрят терористите на тяхна територия", категоричен е Велков.