Преди една година, светът писа за Дан Прайс - директор на "Гравитън пейментс", а и вероятно най-добрият директор в света, пише zajenata.bg.

Компанията на Прайс работи от 2004 г., и това, според докладите - много успешно: преди две години е имала оборот от 6.5 милиарда долара. Имайки предвид, че голяма заслуга за това имат и неговите 120 служители, той преди една година си намали годишната заплата, за да даде повишение.

 Първо, вдигнал годишната минимална заплата за всички във фирмата на 70,000 долара, т.е. с 20 000 долара повече от преди. 

Второ, намалил своята заплата от 1 милион долара, на минималната сума от 70 000 долара.

-Общото отношение на изпълнителните директори към обикновения човек е абсурдно. Аз искам да променя нещата - казал тогава директорът.

Сега, една година по-късно, служителите в Гравитън се съюзили, за да му се отплатят за човещината. Последните 6 месеца съвместно събирали пари, за да купят единственото нещо, за което често говорел, че иска да има - "Тесла".

И това се случи. Освен един шегобиец от редиците на служителите, в багажника му оставили и дъска, на която пишело:

-Дан, благодарим ти, че винаги слагаш отбора пред себе си. Този подарък е нашият начин да ти покажем колко много означава твоята жертва.