Учени от университета в Милано откриха, че колкото по-дълго сме в интернет, толкова по-голяма е вероятността да се разболеем. В изследването участвали 500 души на всякаква възраст.
При проучването се е стигнало до заключение, че при интернет зависимите имат с 30% повече риск от разболяване. Те изпадат в стрес, когато не са свързани с интернет и така се увеличава нивото на кортизол - хормонът, който влияе върху имунитета.

40% от участниците признали, че са умерено интернет зависими. Средно прекараното време онлайн е било шест часа, докато някой във виртуалния свят, и то предимно в социалните мрежи, са били по 10 часа.

От изследването станало още ясно, че за времето, прекарано в мрежата, полът не играе никаква роля, но значение има, когато става въпрос за съдържанието.
Така например жените използват интернет за шопинг, а мъжете за порно и игри. Учените все пак предупреждават, че няма значение за какво се ползва интернет, но времето е от значение. Ако сте прекалено дълго време в мрежата, ще се разболеете.