Моника Валериева показа, че е ярък пример за поговорката „Човек се учи, докато е жив". Моделката реши да попита феновете си какво точно представляват покемоните.
Нашумялата плеймейтка, която от скоро се изявява и на музикалната сцена към компанията-майка „Пайнер”, без притеснение попита последователи, приятели и фенове каква е тази нова мания, обладала цял свят и какво точно представляват покемоните. Ето какво написа Валериева в социалната мрежа (без редакторска намеса):
 
„Сигурно въпроса който ще задам за мнозина ще бъде адски тъп,но какво да Бога е Покемон?
И къде го ловят,как се играе и защо се залавя това анимационно геройче?”

 
Естествено за минути постът бе залят от коментари. Десетки се включиха да образоват красивата моделка за какво иде реч и каква е тази нова вълна и мода сред всички.
 
„Уж е измислена, за да могат хората повече да се движат :) те пък взимат че се убиват направо”, „Като цяло уж просто една игра, а е поредния опит да бъдат превърнати хората в едни немислещи-роботизирани същества. Иначе се търси май с джипиеса на мобилните устройства и можело да се намери на много различни места, но може да е на някое опасно място и, ако човек се увлече много, може да пострада нелепо", „Просто обяснено - безсмислица и загуба на време. (Без да обиждам някого)”, „Няма ли някой да се сети да направи Покемон кючек, например: "Изтървахме покемона", "Бял покемон ме преследва в живота", или "Пикачу с двата ножа".”