Районната прокуратура в Смолян образува бързо производство срещу Милен Д., на 29 г., за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и нападение над служители на полицията. Деянието е извършено с изключителен цинизъм и дързост.
На 23 юли 2016 г. около 1 часа в с. Баните, обл. Смолян, Милен Д. е отправил обидни и цинични думи към двама полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред. Той отказал да му бъдат поставени белезници, като започнал да се дърпа и бутал полицейските служители, излял бира върху автомобила на МВР, съпротивлявал се и при влизане в полицейската кола изритал с крак задна лява врата, като я деформирал, след което с глава счупил задно ляво стъкло на същата врата и направил опит да блъсне с ръце единия от полицейските служители.
 
В същото време Милен Д. отправил команда към собственото си куче с думите: “Дръж ги, дръж ги”, при което животното захапало един от полицейските служители, с което му е причинило лека телесна повреда. Освен раната служителят има кръвонасядания и охлузване на лявата подбедрица. Районната прокуратура Смолян ще внесе делото в съда в законния седмодневен срок.