Мебели и картини за стотици хиляди левове на скандалния банкер-беглец Цветан Василев са били пренесени тайно от палата му в столичния квартал "Бояна" до комплекс от закрит тип в квартал "Симеоново", научи БЛИЦ от два независими източника. Трансферът на ценности е станал преди няколко дни в сутрешните часове на деня, за да се избегнат любопитни погледи.
Няколко камиона били необходими, за да извозят луксозното обзавеждане на клиента на Интерпол и да го доставят в новото скривалище, което се охранява от тежковъоръжена охрана.

Според оценката направена от експертите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), стойността само на диваните, креслата и масите възлиза на 391 166 лева. 
 

Отделно за кристалните полилеи Василев и съпругата му Антоанета (на снимката) са плащали десетки хиляди евро.

Скъпоценните аксесоари са били опаковани изключително старателно преди да поемат към новото си местонахождение. Първоначално приближените до Василев са смятали да складират част от картините в една от кулите на партньора му Гриша Ганчев, която се намира в близост до столичния КАТ. Оживената локация, която е натоварена и с присъствието на множество посетители на Пътна полиция за пререгистрация на регистрационни табели, спирката на метрото и липсата на дискретни места за паркиране, отказала сподвожниците на изгнаника от намеренията им.

Така скъпоструващите произведения на изкуството в комплект с мебелите били настанени в грамаден подземен гараж, опасан и с модерни камери за видеонаблюдение в полите на Витоша.

Ивайло КРАЧУНОВ