Феновете на британския сериал „Шерлок” бяха неочаквано изненадани по време на конференцията за филми, комикси и видеоигри Комик-кон в Сан Диего. След като от последния епизод на третия сезон изминаха повече от две години и половина, те най-накрая успяха да видят любимите си герои в четвъртия сезон – но само в трейлър.
Клипът беше пуснат по време на панела, посветен на сериала на Би Би Си на конференцията. На събитието присъстваха звездата в главната рояла – Бенедикт Къмбърбач, сценаристите Стивън Мофат и Марк Гатис (в ролята на Майкрофт Холмс), продуцентът Сю Въртю и Аманда Абингтън (Мери Морстън).
 


Трейлърът обещава новият сезон да бъде доста по-мрачен и изпълнен с екшън. „Нещо идва. Може да е Мориарти, може и да не е”, казва съвременният Шерлок в една от сцените. Клипът започва така, както свърши третият сезон – със „завърналия се” Мориарти, който в сезон 2 се самоуби с изстрел в главата.
 
Наскоро сценаристите обещаха, че краят на четвъртия сезон ще отнесе главите на публиката. Освен това те я зарадваха с новината, че са подписани договори за пети и шести сезон.
 
Фактът, че Мориарти е мъртъв, не означава, че любимецът на зрителите Андрю Скот не може да се върне на екрана. Най-малкото като брата-близнак на Мориарти, както е в книгите на сър Артър Конан Дойл. Освен обичаните от зрителите актьори Мартин Фрийман, Уна Стъбс, Лу Бриъли и Рупърт Грейвс, в новия сезон ще видим Тоби Джоунс в образа на друг популярен злодей от романите на Дойл.
 
Очаква се новият сезон да бъде излъчен в началото на 2017 година. Претръпналите от чакане почитатели силно се развълнуваха от промо видеото, което трае едва минута и 30 секунди, и веднага започнаха да го разнищват кадър по кадър и да пълнят фенските форуми с догадки и спекулации какво ще се случи догодина. Една от тях, разбира се, е че трейлърът умишлено е да направен да изглежда зловещ и мрачен и сценаристите само си играят с нервите на зрителите. 

Текст: БЛИЦ