Окръжният съд във Враца се произнесе по делото срещу тийнейджърка, предизвикала зверска катастрофа, при която загина нейн приятел. Неправоспособната водачка Н.В. от врачанското село Добролево бе призната за виновна и получи затвор от 3 години условно заради мелето, което причинила на 6 юни 2015 г., съобщава BulNews.bg.
Тежкият инцидент станал на пътя между врачанските села Борован и Девене. Тогава момичето нямало навършено пълнолетие. В колата, която управлявала освен нея пътували още една жена и 29-годишният Мирослав Иванов от село Баница, който загинал на място. 
 
До трагедията се стигнало, след като неопитната шофьорка изтървала управлението на джипа „Мицубиши Паджеро“ и преобърнало колата до язовира на село Девене. Загиналият седял до водачката, но явно не е могъл да направи нищо, за да предотврати катастрофата.
 
Очевидци на катастрофата тогава разказаха, че джипът се е преобърнал поне три пъти през дължината си и спрял в полето край язовира. От материалите по делото пък става ясно, че „Мицубиши”-то, летяло с близо 120 километра в час при ограничение от 90 км/ч. Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.