Като се има предвид, че живеем в 21 в. за повечето хора е странно, че може да има законови ограничения за нещо толкова приятно и невинно като една целувка. Да, така е, но в някои страни този акт на близост се наказва и то много по-строго от само една глоба, пише beu.bg.

Вижте къде:

Дубай

Там ако целунете или дори само невинно докоснете по бузата своя любим ще отнесете глоба от 1000 долара и ви грози до 10 дни затвор.


Малайзия

В тази страна и невинната целувка по бузата ще ви струва глоба от 75 долара.


Индонезия
Там нещата са още по-строги. Целувката се смята за порнографско деяние и се наказва с до 10 години затвор


Мексико

В някои щати на Мексико целувката на обществено място се наказва с глоба. Въпреки, че повечето хора вече не спазват този закон, той още не е отменен.


Англия

В Англия целувките са забранени, но само в градския транспорт. Ако си позволите да нарушите забраната ще си отнесете съответната глоба.


Франция

Дори в страната на любовта има забрана за целувки, но само на ЖП гарите. Интересното тук е, че законът датира от края на 19 в. и има за цел да предотврати закъснението на влаковете заради дългите раздели на пътниците с близките им.


Италия

Още една романтична страна също забранява целувките, но само в коли. Шофьорите не бива да бъдат разсейвани, защото ще отнесат глоби!