Опасни неравности и непрекъснати ремонти по магистрала „Марица”. Коловози с височина близо 30 сантиметра създават предпоставки за сериозни инциденти.
Хиляди гастарбайтери минават всеки ден по магистрала „Марица”. И ако сега те пътуват в посока Турция, само след месец ще се върнат обратно. А на платното към Харманли ги очаква неприятна изненада. То е осеяно с неравности в продължение на няколко километра, съобщи Нова телевизия.
 
Рекордьорът е 30-сантиметрова неравност в продължение на близо 10 метра.
 
В Агенция „Пътна инфраструктура” и Строителното министерство са наясно с проблема.
 
„Проблемът е, че когато е правено 2008 година, тогава все още не беше въведен стандартът, когато се правят магистрали, да се използва т.нар. полимер битум, който всъщност дава възможност при високи амплитуди, температури да поема тежестта на тежкотоварния трафик”, обясни министър Лиляна Павлова.
 
Тя обеща, че до месец ще бъдат взети мерки за отстраняването на опасните неравности. Обяснение има и за непрекъснатите ремонти и затваряне на едното платно на магистралата.
 
„Понеже ги правихме зимата, да не изпуснем финансирането, не навсякъде са добре калибровани. По време на гаранцията, която е 10 години, изпълнителят е длъжен на всеки 2 години да прави калиброване на тези фуги само на мостовете”, обясни министър Лиляна Павлова.