Русия спаси целия свят от нацизма по време на Втората световна война и сега тя пак протяга ръка на Запада да се борим с ислямизма, пише Boulevard Voltaire. Европа трябва да приеме предложението, иначе може да не преживее новата война.
„Сега с руския народ пак имаме еднакви врагове. Става дума за радикалния ислямизъм и неолибералния глобализъм. На пръв поглед това са различни неща, но в действителност става дума за двете ръце на едно чудовище – ракови образования на тялото на мултинационалните елити, владеещи парите.

„Нашите ръководители се намират от другата страна на барикадата” – пише изданието. Според него, приоритет за френските власти винаги е било да победят Башар Асад, затова доставяли оръжие на „Фронт ан-Нусра”.

Владимир Путин не веднъж предлагаше на европейските лидери да сформират общ фронт против международния тероризъм.

„Осъзнавайки, че няма да пробие до нашия президент, на 15 юли Путин за първи път се обърна направо към френския народ, както прави в собствената си страна – води диалог със своя народ заобикаляйки руската държавна машина, която е дълбоко корумпирана и свързана с прозападната олигархия.”

Днес Западът няма право да повтаря трагедията от 1939 г., отхвърляйки отново протегнатата ръка от Русия, пише авторът на публикацията. Френският президент трябва да бъде поставен пред избор и дори ултиматум: съюз с Русия или оставка, настоява Boulevard Voltaire.

Превод и редакция: БЛИЦ