Маскирани подпалиха дома на бизнесмените Евгения и Николай Баневи в столичния кв. "Бояна". Кадри от охранителните камери показват как двама с маски отварят вратата на къщата и нахлуват.
Както БЛИЦ съобщи първи, неизвестни извършители нахлули в имота, залели със запалителна течност мебелите и драснали клечката.

"Това е пореден опит за покушение срещу нас! Вече не мога да изброя колко пъти са ни атакували, но никой не реагира на жалбите ни. За мен това е тотален отказ от правосъдие!", коментира пред наш репортер Евгения Банева.

По думите й, щетите от палежа са значителни, но тя и съпругът й са благодарни, че са живи. "Ние трябваше да бъдем тази нощ в резиденцията, но за щастие имам туристи в "Русалка", заради които останахме още една вечер. Предполагам, че извършителите са имали информация, че е трябвало да бъдем в София", добави още Банева.

Според нея въпросният човек, който поръчва атаките срещу тях, упражнява върху семейството й изнудване и рекет, ползва се с чадър от най-високо ниво, а мотивът му е един единствен – пари.

„Проблемите с този човек са от две годни насам. Започна се с опожаряване на нашата вила преди година и половина в "Русалка", сега през април пък имаше опит да бъде запален един от ресторантите ни там. После запалиха моя офис в София, като преди това пък в същия този офис хвърлиха бомба, която падна пред две от търговските ми директорки. И при всички тези случаи почеркът е един и същ – със едно и също запалително средство се работи винаги и има обаждания преди всяко едно покушение“, разказва още пред медията ни Евгения Банева.  
 
И разкрива, че 4-5 дни преди палежа нощеска на резиденцията им в Бояна, неизвестен мъжки глас й се обадил по телефона. Това се е е случвало и при предходните пъти, казва тя. „Гласът е един и същ, но номерата са различни. Винаги иска различни суми пари и подсказва, че ако не бъдат платени ще се случи горе-долу това, което впоследствие става“, разкри Банева.