Огромен брой от жените по света имат проблем с целулита и са в постоянно търсене на перфектния продукт, който ще им помогне в борбата с него.

Освен многобройните антицелулитни кремове има и много естествени пилинг-маски, с които може да се отървете от портокаловата кожа, пише zajenata.bg.

Днешният ни хит е този прост и лек пилинг от кафе, за който мнозина ще потвърдят, че има супер ефективни резултати.

Той е най-евтиният и най-простият вариант на антицелулитетн продукт, който всяка жена може да си позволи. Има множество варианти на този пилинг, защото мнозина смятат кафето за ефективен съюзник в борбата срещу целулита. То стимулира кръвообращението и освобождава кожата от всички неравности.

Кафето е най-честата съставка в редица от кремовете срещу целулит, но защо да използвате такива кремове, когато можете да си направите пилинг с кафе и в домашни условия?

Тези съставки със сигурност вече ги имате у дома, така че ако искате гладка кожа това лято, си струва да опитате!

Продукти:

4 супени лъжици кафе , 4 супени лъжици морска сол , 2 супени лъжици зехтин или кокосово масло , малко ванилия на прах или някое етерично масло за приятен мирис ...

Приготвяне:

В голяма купа смесете кафето и солта, а след това добавете и маслото, и разбъркайте добре, докато сместа стане гладка. Ако смятате, че сместа е много суха, добавете още няколко капки масло, но внимавайте да не прекалите. Получената смес покрийте с капак и използвайте ежедневно по веднъж, като добре втриете на местата, където имате целулит.