При едновременно стечение на обстоятелствата на две заплахи за България длъжностните лица няма да се справят. Това каза председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам.-председател на ПГ на АБВ генерал Михо Михов, съобщи „Фокус”.
Като член и председател на Комисията по отбрана той поясни, те по-скоро демонстрират готовност за управляване на процесите, както се случи с визитата в Малко Търново в неделя. „Проблемът е какво управляват, имат ли сили и средства, ще бъдат ли те подготвени? Аз считам, че при едновременно стечение на обстоятелствата на две заплахи за България, те няма да се справят. Затова силното профилиране и професионализиране на армията е задължително, както и личен състав”, каза ген.
 
Михов и допълни, че това е причината Комисията по отбрана да отхвърли законопроекта за наборната служба от Патриотичния фронт, в лицето на Красимир Каракачанов .
 
„Затова ние от ПП и ПГ АБВ настояваме да се попълнят срочно професионалните места за военнослужещите. Те са близо една дивизия, което е голям състав – офицерски, сержантски и войнишки. Привлекателността на офицерската служба е малка, защото заплатите за младите офицери не са съизмерими с интелектуално себеподобните в другите сфери. Финансовите ресурси трябва да се управляват. Както в известно, тук и там се правят разхищения, а те не би следвало да отиват в посока, в която няма да дадат производство и няма да мултиплицират”, посочи ген. Михов.