Регистрацията на партия ДОСТ е въпрос на юридическа прецизност. В този казус няма нищо политическо. Юристите на партията внимателно трябва да отстранят процедурните неточности, които са допуснали. Това коментираха пред БЛИЦ магистрати.
Потърсихме мнението им по повод казусът около съдебната регистрация на партията на Лютви Меснтан.
 Днес съдът с докладчик Светла Чорбаджиева заседава по жалбата на движението срещу отказа на първоинстанционния съд за регистрацията му.

Медиите от кръга „Капитал” моментално се опитаха да вкарат интрига, но се оказа, че тя е най-обикновена димка в горещия юлски ден.

„Документите, които са предоставени по този случай са наред. Предстои произнасяне от страна на съдиите от Върховния касационен съд”, уточниха пред БЛИЦ от прокуратурата.

Магистратите подчертаха, че юристите от партията на Местан трябва да прегледат внимателно и задълбочено цялата документация преди да я внесат за повторно разглеждане в съда.

„Никой не иска да спира регистрацията на ДОСТ, но законите трябва да бъдат спазени. Те важат за абсолютно всички български граждани и партии”, категорични са магистратите.