Колата под наем може да ни излезе от 30 до 50 на сто по-евтино от традиционния рентакар, ако я вземем от друго частно лице, а не от фирма.Новата услуга се очаква да тръгне у нас до месец, след като преди дни заработи платформа, чрез която може да се сдобием с возило за известно време, пише „Монитор”.
Срокът за наемането на автомобил с „орташки рентакар” е от 6 часа до 60 дни, а цената на наема ще се определя от собственика на колата. Само за дни има над 200 регистрирани потенциални наематели и повече от 60 автомобили на хора, готови да ги карат с ортаци срещу заплащане. В момента фирмите, които предлагат рентакар у нас, искат от 40 до 200 евро на ден за возило под наем.

Според създателите на платформата интерес към такова отдаване на коли ще имат предимно градски потребители. Това са хора, които притежават шофьорски книжки, но нямат лични автомобили. Те имат интерес да наемат возила за пазар, транспорт на стоки или екскурзии извън градовете в почивните дни. Потенциални потребители още са туристите, както и бизнесът.