В края на 90-те години на миналия век слуховете за всъдеход с марката BMW бяха приемани със смесица от недоверие и присмех. В крайна сметка X5 се превърна в един от най-успешните автомобили на компанията и основоположник на цяло моделно семейство.
Историята е на път да се повтори, само че този път баварците са взели на мушка бъдещия пикап на Mercedes-Benz. Според Марк Вебер, изпълнителен директор на австралийското поделение на BMW, в Мюнхен следят изкъсо конкуренцията и перспективата да изпуснат апетитна пазарна ниша в Щатите като тази не ги радва никак.

Пред Autocar бившият регионален директор на BMW за Япония, Русия, Индия и Корея отказва да коментира слуховете, че компанията планира сътрудничество с Toyota с цел разширяване на гамата с товаро-пътнически модели. Hi-Lux обаче е един от най-продаваните автомобили на японците, които вече имат партньорско споразумение с BMW.

Миналата година Mercedes-Benz шокира съперниците си в премиум сегмента с новината, че ще произвежда пикап. Бъдещият GLT, който в момента преминава пътни тестове, е базиран на Nissan Navara.

Липсата на какъвто и да било опит с подобни возила се смята за сериозна пречка за бързото реализиране на проекта самостоятелно от BMW. Ето защо баварците най-вероятно ще заложат на същата схема като Mercedes-Benz и ще потърсят помощта на Toyota.

Източник: fakti.bg.