Скандалният банкер-беглец Цветан Василев спешно е изнесъл цялата си луксозна мебелировка от огромния си палат в престижния столичен квартал "Бояна", научи БЛИЦ. Медията ни узна, че грамадната къща, която спокойно може да претендира за по-голям разкош и от имотите в "Ориндж каунти", ще бъде дадена под наем.
Това от своя страна показва, че Василев няма никакво намерение доброволно да се прибере в страната ни, за да застане пред органите на правосъдието.

Злополучният мажоритарен собственик на фалиралата КТБ се е притаил в Белград, в очакване на екстрадицията, за която настоява родната прокуратура.
 

Явно парите в брой на Василев са започнали да се топят, защото сега разчита на наема от палата си в "Бояна". Според брокери той ще може да гълта поне по 5 000 евро на месец от арендата на къщата, чието изграждане според експертите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) възлиза на 2 401 400 лева.

"Къщата на Цветан Василев в "Бояна" е под запор, но до приключване на наказателното производство, той ще продължи да е неин собственик. Ако бъде уважен искът на КОНПИ, то къщата ще бъде конфискувана в полза на държавата", обясниха от КОНПИ пред БЛИЦ.

Преди около месец БЛИЦ разкри, че Василев е платил стотици хиляди левове само за вътрешното обзавеждане на двореца.

Първата вноска, която е превел за дограма е 234 699,60 лв, а за облицовъчни камъни е пръснал 684 540 лева.

Той и съпругата му са се изтягали върху мебелите за 391 166 лева, показват документите.

Ивайло КРАЧУНОВ