11-годишно момиче от монтанското село Трайково е било блъснато от водач на лек автомобил, шофирал под въздействието на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Монтана.
В неделя около 19.25 часа е получен сигнал от ЦСМП Лом за 11-годишно момиче от с. Трайково, постъпило за преглед след като е било блъснато от лек автомобил около 18.45 часа в село Сталийска махала.  

Около 21.10 ч. е установен водачът К.Р. на 42 г. Той е управлявал лек автомобил "Мерцедес Ц 220 ЦДИ" с пловдивска регистрация на ул. "Четиридесета" в село Сталийска махала. При движение с несъобразена скорост изгубил контрол и блъснал стоящото до пътното платно дете. След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието, без да уведоми органите на реда.

При извършената проверка с техническо средство "Алкотест 7510” е установено, че водачът е управлява под въздействието на алкохол с 1,22 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване и е направил кръвна проба. На водача са съставени 2 акта по ЗДВП.

По случая е образувано бързо производство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Лом. Пострадалото момиче е настанено с охлузни рани в МБАЛ Лом, без опасност за живота. Работа по случая продължава РУ Лом.