Google е една от най-големите, но и най-харесвани компании в индустрията не само сред нейните служители, но и сред самите потребители и дълго време оглавяваше класациите на анализаторите по отношение на обслужването, което предлага, пише digital.bg.
Google е една от най-големите, но и най-харесвани компании в индустрията не само сред нейните служители, но и сред самите потребители и дълго време оглавяваше класациите на анализаторите по отношение на обслужването, което предлага. Сега разбираме, че ситуацията вече се е променила и технологичния гигант ще трябва да се задоволи с второто място, тъй като е изпреварена от своя най-голям конкурент в пазара на мобилни устройства. Последните данни на FutureBrand показват, че Apple е успяла да заеме първото място в тази престижна класация и това слага край на доминацията на Google от последните години.
 
Основната причина за това е факта, че много потребители са объркани и не могат да възприемат значението на новата компанията Alphabet, под чиято шапка оперира част от бизнеса на компанията, предаде AndroidHeadlines. Трябва да отбележим също, че този бранд присъства за първи път в класацията и все още има доста хора, които не са наясно с преструктурирането и значението на това дружество. Данните разкриват, че след Apple на второто място е Microsoft и те са следвани от най-големият производител на смартфони в индустрията, а именно Samsung.
 
Списъкът от първите пет компании се допълва от Walt Disney Co. и АbbVie Co., а не е изненадващо, че Facebook и Amazon също се радват на голяма популярност и заемат съответно 6-то и 8-мо място. Intel е позиционира на 12-то място, докато Qualcomm е чак на 65-та позиция, а Verizon сa 83-ти, кaто eдин от най-големите мобилни оператори в Европа Vodafone е поставен на 88-ма позиция. В заключение ще отбележим, че дългогодишната доминация на Google по този показател вече е в историята, тъй като много хора не знаят за съществуването на Alphabet, а останалите не разбират идеята зад тази компания.