Лято е, точното време да заредите организма си с плодове и зеленчуци от градината или от пазара. Сега има в изобилие домати, краставици, моркови, зеле, чушки. Те са били изложени на слънце дълго и по този начин в тях са се разградили вредните пестициди, торове и няма да имат нитрати, пише gotvach.bg.
Тиквичките са много полезни. Можем да ги консумираме сурови, готвени, гриловани, залети смлечен сос, зехтин, чесън, копър и така са не само вкусни, но имат и противораков ефект.

Най-здрави са хората, които се хранят със сурови зеленолистни зеленчуци - салати, марули,спанак, целина, копър, рукола. Не забравяйте и ядливите тревички като живовляк, глухарчетои тученицата. Сега те са край нас, има ги във всяка градина.

И това е интересно: Тученицата гарантира дълголетие - четете още на най-полезния сайт zdrave.to


После идва ред на плодовете - малини, боровинки и къпини. Яжте на воля не само плодове, но и храни, богати на фибри. Така ще имате здраво тяло, ще запазите килограмите си и даже ще отслабнете.

Сутрин е добре да се пие билков чай с мед, после към 10 чеса си хапнете плод. Така организмът набавя плодова глюкоза и фруктоза.

За да имате дълъг живот, ограничете или направо спрете бялото брашно, бялата захар и месото. Животинска храна се яде само веднъж седмично. Примерно през първата седмица хапвайте парче месо със салата, през втората седмица - риба с голяма салата, но без да смесвате с хляб, картофи или ориз. Третата седмица можете да хапнете изкиснато сирене с огромна салата.

Основното правило е да не смесвате месо, риба, сирене и кашкавал с хляб, картофи и ориз. Храни, които съдържат въглехидрати, не се съчетават с животински храни, а със зеленчукови салати. Зеленчуците може да са обработени на пара, на скара или сварени.

Гриловани тиквички, лук, моркови, патладжани са не само вкусни, но и много полезни. Важно правило е, че винаги трябва да ставаме малко гладни от масата.
Спасението ни е в това да спрем или ограничим бялото брашно, бялата захар и животинската храна. Ако спазваме тези прости съвети и пием достатъчно вода, движим се и се храним с пресни плодове и зеленчуци, ние ще се радваме не само на дълъг живот и здраве, но и ще изглеждаме прекрасно.