Тарикати налазиха близките на простреляния наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите с обещанието, че ако бъде преместен в Израел, има огромен шанс да се възстанови напълно. Това разкриват запознати с тежкото здравословно състояние на несебърския мафиот, пише "България днес".
Митьо Очите бе надупчен с пет куршума при престрелка с хората на Божидар Кузманов – Божо Кравата в курорта Слънчев бряг на 8 юни. Оловото порази пикочния мехур на Желязков. След около седмица лечение в бургаската болница той бе прехвърлен в онкологията в София.

Според официалната версия това се налагало не заради огнестрелните рани, а във връзка със старо заболяване. Митьо Очите бе изписан от специализираната болница след около десет часа престой там и постъпи по свое желание в „Софиямед” като частен клиент. Там бе опериран и му бе поставен силиконов уретер. След интервенцията лекарите обявиха, че операцията е успешна и възстановяването на пациента протича добре.

Според хора от обкръжението на наркобоса той обаче имал много сериозни проблеми и с дебелото черво. Този изключително важен орган бил с почти блокирани функции. Заради това тялото на пациента било натъпкано с катетри и дренажи. Това принуждавало семейството му да търси всякакви варианти за лечение.

Така роднините попаднали на посредническа фирма, чиито представители омайвали притеснените близки, че могат да съдействат за неговото прехвърляне в чужбина. Като най-добър вариант била посочена клиника в Израел. Според посредниците в нея работели специалисти от световна величина. Светилата в медицината били в състояние да направят уникална операция. При нея щели да поставят специални импланти, които да заменят функциите на неработещото дебело черво.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА МИТЬО ОЧИТЕ!