Експлозивът е съдържал много остри метални частици, което значи, че е целял да убие максимално много хора. Опитал е да си купи билет, но не е успял, гласи неофициална информация на германските власти, цитирана от световните агенции.
Взривното устройство е било в раница, целяло е да убие много повече хора. В момента няма информация атентаторът да е имал съучастници, предава пратеничка на Нова тв в Германия. Евакуирани бяха около 2000 души заради инцидента.
 
Стана ясно, че камикадзето е опитало е да си купи билет за музикалния фестивал в Ансбах, но не е успял. След като охраната му е казала, че няма как да го пусне, той си е тръгнал и се е взривил отпред.

Припомняме, че вчера 27-годишен сириец се самовзриви в германския град Ансбах, намиращ се в близост до Нюрнберг, провинция Бавария. Той е избухнал пред ресторант Eugens Weinstubе, който се намира пред входа на територията на културния център Reitbahn, като в момента на взрива там е приключвал концерт, провеждан в рамките на тридневен музикален фестивал. В този момент около 2,5 хил. души са се разотивали от мястото. В резултат на експлозията е загинал един човек, а трима са тежко пострадали. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!