Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници. Това пишат социалните мрежи организаторите на протест и петиция с искане за оставката на здравния министър Петър Москов. Протестът е организиран за 12:00 часа пред сградата на Министерство на здравеопазването.
Една от причините е сигурността, друго е, че системата не работи, сменяме я за втори път, а ни предстои трето сменяне заради директивата на ЕС за смяна на лична карта. Това обяви Марияна Христова, една от организаторките. Тя допълни, че във всеки един компютър всяка една информация е единици и нули.

Ето какво написаха организаторите (без редакторска намеса):

Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници

Заради това, че подлага на риск националната ни сигурност, предоставяйки достъп до отпечатъците на българите на Турция и Ердоган, през продадените Токуда, Сити Клиник и през турския софтуер. Заради далаверата с турските ваксини Пентаксим и Еувакс!

Заради "реформата", която се състои в приватизиране на здравеопазването, дискриминиране на децата с увреждания, затрудняване достъпът им до здравни услуги. Заради всичките нормативни актове, които падат в съда. Заради унищожаването на Фонда за лечение на деца в чужбина. Заради грубото, нагло и безпардонно отношение и към пациентите и към лекарите, които не подкрепят псевдорефармите му. Оставка и разследване!

Каним на протеста всички лекари, аптекари и медицински работници, които не са съгласни с реформата на министър Москов и поддържат основанията за искане на оставка написани в петицията. Каним и всички пациентски и съсловни организации, които смятат исканията ни за основателни.

Протестът е граждански и надпартиен, всякакви партийни лозуги и опити за политизиране няма да бъдат толерирани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ПРОТЕСТА