Войната по родните пътищата продължава с пълна сила. 38 са загиналите в Пловдив и региона при катастрофи от началото на годината, а 704 са ранените. Почти половината от жертвите са загубили живота си от началото на месец юни. В страната загиналите в ПТП-та са 350. Двама души от черната статистика са влюбените пловдивчани Ралица и Боян. 
Точно преди половин година 21-годишният младеж и чаровната гимназистка загубиха живота си, след като лекият автомобил, в който пътуваха, се удари в билборд на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив. Прeди това колата отнесе цяла автобусна спирка. 

6 месеца след инцидента, близки и приятели поставиха цветя и запалиха свещ на лобните места на младежите. 

Момичето живеело с родителите си в ЖР "Тракия", а Боян Черния, както го наричат приятелите му, е от "Изгрев". Боян е взел книжка от около година преди инцидента. Във фаталната нощ, управлявал колата на баща си, пише trafficnews.bg.

С Ралица имали връзка от няколко месеца, били много влюбени един в друг. В часа на трагедията двамата са пътували от район „Тракия” към Сточна гара, когато автомобилът им излиза от пътя, минава през автобусната спирка, забива се в билборд и се усуква около него.

„Ударът беше много силен, чух трясък и когато излязох, видях тази касапница”, разказа тогава човек от района.

Коментарите в мрежата са диаметрално противоположни. Голяма част от читателите обвиняват водача за неоснователното му самочувствие и лудото му каране, отбелязват също и липсата на родителски контрол. Други, които познават двойката, искрено съчувстват на родителите на двамата за трагедията.

За съжаление примерите за безразсъдно шофиране в Пловдив са ежедневие. Последствията обаче са ужасни. Много млади хора без опит зад волана, но с много адреналин в кръвта превръщат градските булеварди в състезателни писти, често правят дрифтове и гонки. Повечето от тях са сигурни, че снимките с размазани автомобили и черните лентички на профилите във фейсбук не се отнасят за тях, докато не се превърнат в част от черната статистика на войната по пътищата. 
За съжаление примерите за пътни инциденти със загинали хора, голяма част от които младежи, не спират до тук. Статистиките стават все по-черни, а безрасъдното шофиране на пътя все по-често срещано.