Всяка година извървяваме километри, за да намерим най-подходящият бански за фигурата ни, дори започваме да правим кросове редовно и всичко това заради така чакания отпуск! Дните на плажа минават неусетно, а като се завърнете у дома с куфарите, откривате, че дрехите са ви тесни, пише Elle. След all inclusive обикновено е така, ще кажете вие! Ето няколко съвета за това как да запазите линията си при вида на всички изкушения пред вас в продължение на седмица или две.
1. Не се нахвърляйте на закуската
Трудно е, знаем! Разнообразните „неполезности“ са толкова изкушаващи. През лятото обаче организмът ни няма нужда от обилна закуска, същото се отнася и за вечерята. За закуска посягайте винаги към пресните плодове. Ако сте станали рано и сте успели да потичате или да поплувате, плодовете са идеалният вариант.

2. Плодовете яжте между храненията
Пресните плодове яжте отделно от другите продукти. Смесването им с друга храна провокира ферментационни процеси, които нарушават храносмилането,. Така се получава нежеланото подуване на корема.

3. Движете се
Преди закуска е добре да посетите която и да е организирана от хотела физическа активност – важното е да събудите организма си за работа. Вечер завършвайте с танци.

4. Пийте вода
Много често вместо да пием вода, ние търсим нещо за хапване. Грешка! Особено по време на почивка. Всеки път, когато почувствате глад, пийте вода. Освен това старайте се 30 минути преди всяко хранене да пиете по една чаша вода – така ще овлажните стомаха и ще го подготвите за храносмилане.

5. Десерти – да, но не всеки ден
Факт, почивката няма да е пълноценна без десерти. Внимавайте да не го превърнете в навик обаче. Винаги носете в себе си натурален шоколад със съдържание на како не по-малко от 70%. Това заменя влечението към бисквитени торти и сладкиши.

Не забравяйте обаче да се наслаждавате – това е вашето време и трябва да си починете пълноценно. Взимайте щедри порции слънце и въздух и не бъдете прекалено строги към себе си.