Взривът в германския град Ансбах е избухнал в близост до мястото на провеждане на музикален фестивал, като в момента на взрива около 2,5 хил. души са се разотивали, съобщава порталът Nordbayern.de, предава РИА Новости.
По информация на уебсайта, взривът е избухнал пред ресторант Eugens Weinstubе. Той се намира пред входа на територията на културния център Reitbahn, като в момента на взрива там е приключвал концерт, провеждан в рамките на тридневен музикален фестивал.

Версията за изтичане на газ при взрива в Ансбах е изключена и вероятно става дума за задействане на взривно устройство, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Най-вероятно това е било взривно устройство“, съобщиха правоохранителните органи.

Един човек, заподозрения в извършването на взрива, е загинал в резултат на детонацията на неизвестното устройство. Засега няма доказателства, че загиналият е бил атентатор-самоубиец.

„По данните към настоящия момент, един човек е загинал като той се явява и заподозрян за причинител на инцидента. Пострадали са 11 души“, заявиха още от полицията.

В момента над града лети хеликоптер и образуван кризисен щаб. Вътрешният министър на Бавария Йоаким Херман пътува към мястото.