Температурата на въздуха в Кувейт достигна 54 градуса по Целзий. По този начин миналият четвъртък, 21 юли, може да бъде признат за най-горещият ден в историята на наблюденията.
Температурата бе отчетена в град Митрибах, пише Daily Mail. В други райони на Азия температурата достигна 53,9 градуса. Много правителствени учреждения са били затворени. Съдейки по съобщенията на потребителите в социалните мрежи, заради голямата жега бензинът направо се е взривявал в резервоарите на колите.  

През седмицата през Кувейт, Ирак, Иран, Кувейт и Саудитска Арабия премина гореща вълна. В иракския град Басра също беше „само” 53,9 градуса и всички държавни институции преустановиха работа.

Историкът Кристофър Берт отбеляза, че това е бил един от най-горещите дни на Земята. По високи температури са били регистрирани в Либия и САЩ - 58 и 56,7 съответно. И двете цифри обаче в момента се оспорват от експертите, отбелязва IBTimes.

Ако Световната метеорологическа организация потвърди данните от Кувейт, то четвъртък може да стане най-горещия ден за цялата история на наблюденията.