Историята на тези двама души разчувства интернет. Тя започва преди няколко години, но напоследък социалните мрежи отново напомниха за нея. За 76-годишната Омкари Сингх, грижата за шестгодишно дете е доста трудна. Тя ражда на 70 години и тогава е обявена за най-старата родилка в света. Носела близнаци, но сестрата на Амритвани, Бараси, починала само един час след раждането.
Омкари често чувала коментари, че нейният внук е много красив. Както казва, свикнала е и с усмивка винаги обяснява, че всъщност е нейният син.
 

Когато през 2007 г. се е решила на изкуствено осеменяване , мнозина я осъдили. Една година по-късно, Омкари станала майка, щастлива, защото на мъжа си Чаран му подарила дългоочаквания син. Въпреки че се е срещала с много неодобрение и критики, защото е решила толкова късно да роди дете, Омкари, както самата казва, не обръщала внимание на това. Тя и съпругът й имат голяма подкрепа от селото, а съседите често им помагат. Омкари и Чаран имат две дъщери и пет внучета, но винаги са искали момченце.