„Кучетата си няма да махна. И те не са 30, а 44". Това е заявила пред свои комшии смолянчанка, чиито песове от години тормозят живеещите на две улици в центъра на града, заявиха самите те, цитирани от 24smolian.com. Въпреки думите й обаче, част от четириногите вече са били изнесени от къщата. 
Над 30 песа тормозят живеещи на улиците „Кольо Шишманов" и „Студентска". Досега хората стискали зъби, но след като освирепелите четириноги започнали да разкъсват котки пред очите на децата, да нападат хора и да душат кокошки по дворовете им, положението станало непоносимо.

От години Н. П. отглежда кучета в двора си. „По цяла нощ вият, лаят, не можем да спим. Страшното е, че ходят по няколко и правят поразии", оплакаха се съседи на смолянчанката. По думите им, преди година кучетата са нападнали възрастна жена, която все още имала белези от ухапванията.
„Кучетата не са големи, но като ходят на глутници стават страшни. Не искаме да посочваме имената си, защото Н.П. ни кълне наред и сипе обиди върху нас", заявиха съседите.

 Наскоро пет от кучетата разкъсват малко коте пред очите на майка, която разхожда детето си. „Детето ми стана свидетел на тази кръвожадност и още е в стрес", разказа майката. На друга жена връхлетели в двора и сдавили трите й кокошки. „Нападат и хора. Това е къща на ужасите, как може 30 кучета да гледаш, с какво ги храни тази жена, като сама казва, че е не е добре материално", казват потърпевшите съседи.

Според тях не е възможно всичките 30 кучета да имат паспорти и да са регистрирани в общината. Трябва да има условия Н.П., за да прави кучешки приют, а такива няма, коментират хората от съседните къщи. Четириногите са затворени в двора на жената. Когато тя остави отворена вратата обаче, кучетата излизат.
„Трябва и природозащитните  да се активизират по този случай. И животните се мъчат, не може да има приют за кучета в центъра на Смолян и стотици хора живеещи на тези улици да страдат. Поне от мечките може да се отървеш като не ходиш в гората, но от тази кучешка напаст няма как да се отървем, защото къщите са ни тук", казват хората.

Според тях Н.П. е освободена и от такса за псетата, защото много добре е изучила наредбата на Общината и представила документ от ТЕЛК, че има степен на  инвалидност и това я освобождава от такса.